logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L'OTAD estarà situada a Granollers i donarà cobertura a tota la comarca del Vallès Oriental. Aquest projecte forma part del projecte Motorsport, liderat per l'Ajuntament de Granollers

Granollers, 19 de juliol de 2016

El Comitè Executiu de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), reunit ahir, ha donat llum verda a que el projecte de posar en marxa la primera Oficina de gestió centralitzada del Transport a la Demanda (OTAD), que estarà situada a la ciutat de Granollers, concorri a la convocatòria de subvencions del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020, dintre de la selecció de projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT).

L’AMTU concorrerà en aquesta convocatòria juntament amb l’Ajuntament de Granollers, ja que el projecte de posar en marxa l’OTAD s’emmarca dins del projecte Motorsport, liderat per aquest ajuntament i relacionat amb convertir l’àmbit del Pla Director Urbanístic (PDU) de l’entorn del Circuit de Catalunya (que inclou els municipis de Granollers, Montmeló i Parets) en un pol d’activitat econòmica amb l’impuls d’activitats d’oci i serveis relacionats amb el món del motor.   

És en el marc del projecte MotorSport que es preveu la posada en marxa de la primera Oficina del Transport a la Demanda (OTAD). L’Oficina estarà situada a Granollers i donarà cobertura a tota la comarca del Vallès Oriental. L’objectiu d’aquesta oficina és oferir una gestió centralitzada dels serveis, que permeti optimitzar costos, i gestionar els diferents tipus de transports a demanda que sorgeixin a la comarca.    CE 20160718 interior

Amb l’obtenció de la subvenció del Programa FEDER serà possible que l’OTAD compti amb un sistema tecnològic d’última generació que afavorirà una gestió ràpida i eficient del servei. Gràcies a aquest sistema, no caldrà que hi hagi parades amb horaris fixes, ja que la gestió del servei del transport es farà de manera immediata, amb un curt període d’espera. “Passarem a tenir un servei de transport a la demanda de segona generació, en què els passatgers tindran els serveis públics per carretera adaptats a les seves necessitats”, afirma el president de l’AMTU, Jordi Xena.

Per a al Vallès Oriental, la posada en marxa d’aquesta oficina significarà la implantació d’un sistema de gestió del transport fins ara desconegut al nostre país, i que alhora garantirà una major cobertura del servei de transport públic, arribant a llocs on fins ara no n’hi havia.

“Des de l’AMTU creiem fermament que el Transport a la Demanda és un sistema que pot garantir que tots els racons del nostre país tinguin a l’abast un transport públic eficient i útil. I el nostre objectiu és que els ciutadans el puguin utilitzar amb uns horaris flexibles i amb uns punts de parada també més flexibles, amb unes línies a la demanda que serveixin d’alimentadors dels corredors principals, i aquests, a la vegada, siguin encara més reforçats amb freqüències més altes. En aquest sentit, esperem que la posada en servei d’aquesta oficina a Granollers possibiliti també la implantació d’aquest tipus de servei a tot Catalunya”, explica Jordi Xena.

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és una associació de municipis lliurement adherits a la mateixa, que té per objecte donar suport tècnic, jurídic i administratiu als associats en matèria de mobilitat, infraestructures i transport públic. Qualsevol ens local de Catalunya pot formar-ne part, i actualment compta amb 88 entitats associades: 86 ajuntaments i 2 consells comarcals.

És una associació sense ànim de lucre, inscrita al Registre d’organitzacions associatives dels ens locals de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i és membre del consorci de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona.

Actualment l'AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, el títol de transport T12, fora de l'àmbit de la primera corona tarifària del sistema integrat de transport (STI) de Barcelona, els ajuts per a la millora de les xarxes de transport públic dels municipis del STI de Barcelona, i també realitza activitats per a la promoció del transport urbà i la mobilitat sostenible, i anualment organitza la Jornada Catalana de la Mobilitat.