logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

La guanyadora és Patrícia Guerra, alumna de les Escolàpies de Sabadell, que ha rebut la bicicleta elèctrica de mans de Jordi Xena

Granollers, 16 de juny de 2016

El president de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena, va lliurar ahir a Patrícia Guerra, de 12 anys, i alumna de 6è de primària de les Escolàpies de Sabadell, el premi per haver guanyat el concurs de dibuix “Apunta’t a la T-12”: una bicicleta elèctrica, valorada en 1.000 euros. Es dóna la circumstància que un altre dels quatre finalistes del concurs també és una alumna de les Escolàpies: l’Aroa Rodríguez, que té 11 anys i fa cinquè de Primària. Un total de 163 nens i nenes de tot Catalunya han participat enguany en aquest concurs consistent en la realització d’un cartell per promocionar el títol de transport T-12 entre les famílies amb fills d’entre 4 i 14 anys.

L’acte de lliurament va tenir lloc a la mateixa escola, i en el marc de la celebració de cloenda de curs en què també hi assitien els pares dels alumnes. Juntament amb el president de l’AMTU, també han estat presents en aquest acte el director general de l’AMTU, Joan Prat, i el regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, Xavier Guerrero, i la directora de l’escola, Marta Villalibre. Cal dir que, a més de la bicicleta elèctrica, la classe de Patrícia Guerra també té un premi, ja que podrà realitzar gratuïtament una de les activitats d’“El tren de l’Ensenyament” que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), i l’AMTU els pagarà l’autocar fins arribar al lloc de l’activitat.

El cartell guanyador va ser el més votat en La Jornada Catalana de Mobilitat celebrada el passat 8 de juny a Mollet del Vallès, i ara s'imprimirà en format pòster i es distribuirà a totes les escoles de primària dels municipis associats a l’AMTU, amb l’objectiu de donar a conèixer els avantatges d’utilitzar la T-12.

“És un bon dibuix i, a més, té dos modes de transport, el tren i el bus, cosa que pot explicar per què ha guanyat la votació”, ha dit Jordi Xena. El dibuix de Patrícia Guerra representa una T-12 envoltada d'aquests dos tipus de transports.

Al concurs de dibuix “Apunta’t a la T-12” hi podien participar els alumnes fins a 6è de primària de totes les escoles públiques, concertades o privades de l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’àrea de Barcelona (excepte les escoles de les comarques del Berguedà i del Ripollès perquè no hi ha implantat el títol de transport T-12). Del total de cartells presentats, quatre van arribar a la final: un alumne de 5è de primària de l’escola Bisbat d'Egara de Terrassa, que portava el pseudònim de Hamel; un alumne de 6è de l’escola Roc Blanc de Viladecavalls, amb el pseudònim Golden; i dos alumnes de 6è de les Escolàpies de Sabadell, Lipopus (Patrícia Guerra) i Estrella (Aroa Rodríguez).

L’AMTU és una associació de municipis lliurement adherits a la mateixa, que té per objecte donar suport tècnic, jurídic i administratiu als associats en matèria de mobilitat, infraestructures i transport públic. Qualsevol ens local de Catalunya pot formar-ne part.

Actualment l'AMTU té associats 86 entitats: 84 municipis i 2 Consells Comarcals, amb una població representada de 2,0 milions d'habitants i un volum de viatgers transportats de prop de 42 milions el 2015.

Així mateix, l'AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, el títol de transport T12, fora de l'àmbit de la primera corona tarifària del sistema integrat de transport (STI) de Barcelona. A més, gestiona també els ajuts per a la millora de les xarxes de transport públic dels municipis del STI de Barcelona i també realitza activitats per a la promoció del transport urbà i la mobilitat sostenible, edita la revista MobiliCAT i organitza la Jornada Catalana de la Mobilitat anualment.