logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Els autors són alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles: Bisbat d'Egara (Terrassa), Roc Blanc (Viladecavalls), i Escolàpies (Sabadell) 

Granollers, 26 de maig de 2016

El jurat del concurs “Apunta’t a la T-12!” ja ha escollit els quatre dibuixos finalistes. Els autors d’aquests dibuixos són nens de 5è i 6è de primària de les escoles Bisbat d'Egara (Terrassa), Roc Blanc (Viladecavalls), i Escolàpies (Sabadell). Els pseudònims d’aquests finalistes són: Hamel (Terrassa), Golden (Viladecavalls), Lipopus (Sabadell), i Estrella (Sabadell). Aquest concurs estava organitzat per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i consistia en la creació d’un cartell per donar a conèixer el títol de transport T-12. El jurat del concurs estava format per 2 representants de l’AMTU, 1 representant de l’ATM, 1 especialista en disseny gràfic i màrqueting i 1 pedagog.

El guanyador d’aquest concurs es decidirà en el marc de La Jornada Catalana de Mobilitat, que tindrà lloc el proper 8 de juny a Mollet del Vallès. Els participants en aquesta jornada votaran quin dels quatre dibuixos que han arribat a la final els agrada més. En el transcurs de la Jornada també es lliurarà el premi al guanyador: una bicicleta elèctrica. A més, la classe de l’alumne guanyador també obtindrà un premi: realitzar gratuïtament una de les activitats d’“El tren de l’Ensenyament” que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El premi inclou el desplaçament des de l’escola fins al lloc de l’activitat.

El cartell guanyador del concurs “Apunta’t a la T-12!” s'imprimirà en format pòster i es distribuirà a totes les escoles de primària dels municipis associats a l’AMTU. Al cartell, l’AMTU inclourà de forma visible el nom de l’autor/a i l’escola a la qual pertany, els logotips de l’AMTU, de la Generalitat, de l’ATM i de FGC. L’objectiu d’aquest cartell és promocionar el títol de transport T-12 entre els menors i les seves famílies i destacar-ne la seva utilitat.

Un total de 163 nens i nenes, d’entre 4 i 14 anys, han participat en aquest concurs. Entre els participants hi havia alumnes de 15 escoles i de 13 municipis diferents. El concurs estava obert als alumnes de fins a 6è de Primària que hi vulguessin participar de manera individual, presentant una única i original obra inèdita. Podien concursar-hi els alumnes de totes les escoles públiques, concertades o privades de l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’àrea de Barcelona (excepte les escoles de les comarques del Berguedà i del Ripollès perquè no hi ha implantat el títol de transport T-12).