logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Moovit cobreix totes les línies urbanes i interurbanes tant de Barcelona com de l'àrea metropolitana, i també està disponible a Girona, Lleida i Tarragona.

Barcelona, 10 de Maig de 2016.- L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) signarà un un acord de col·laboració amb Moovit, l'App líder mundial en transport i mobilitat, per tal de potenciar la informació i els serveis sobre transport públic que aquesta aplicació ofereix tant a Barcelona capital com a la seva àrea metropolitana.

Gràcies a aquest acord de col·laboració amb AMTU, entitat que agrupa 87 entitats locals, 85 municipis i 2 consells comarcals, Moovit espera arribar a una població superior als 2 milions d'habitants i un volum de viatgers transportats de prop de 42 milions el 2015.

Actualment, l'App ja ofereix informació a Barcelona de 35 operadors de transport, la qual cosa representa un total de 908 trajectes. Moovit cobreix totes les línies de transport urbà (TMB, ATM, Tram i Rodalies). Dins de l'àrea metropolitana, Moovit també està disponible en línies urbanes i interurbanes (en ciutats també associades a AMTU com Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Mataró i Molins de Rei, o altres com Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern , per citar algunes d'una llarga llista). En total, l'aplicació de transport públic inclou 3.890 parades. A més, Moovit també està disponible a Girona, Lleida i Tarragona.

Moovit ja és present en més de 800 ciutats de tot el món, 32 d'elles a Espanya. Barcelona està ja entre les 10 ciutats més importants a Europa en ús i nombre d'usuaris, amb més de 700.000 descàrregues i, després de la signatura d'aquest acord amb AMTU, la companyia espera que Barcelona es posicioni entre les cinc més rellevants d'Europa.   Moovit2 webEn la trobada celebrada avui a Barcelona a la qual han assistit diversos representants d'institucions i operadors relacionades amb el transport i les tecnologies, Alex Mackenzie Torres, CMO de Moovit, ha aprofitat la signatura d'aquest conveni per exposar algunes dades d'ús del transport públic per part dels usuaris de Moovit.

Les línies de metro de TMB són les línies més demandades pels usuaris de Moovit a Barcelona. Concretament la Línia 1 és la més consultada, seguida per les línies 5, 3, 4 i 2. Els tres idiomes més utilitzats en l'App a Catalunya són el català, el castellà i l'anglès, als quals s'uneixen en menor mesura l’italià, rus, alemany, portuguès i xinès. Un 45% dels usuaris utilitza l'App per informar sobre incidències en el servei mentre que un 28% afirma utilitzar l'App per consultar temps d'arribada i un 12% valora l'estat de les instal·lacions.

"Municipis associats a l'AMTU ja han entrat les seves línies i horaris de transport urbà i interurbà a Moovit. Amb aquest acord, volem ajudar a què la informació disponible per altres mitjans arribi a més gent, i a potencials usuaris, ampliant els canals de comunicació. Si comuniquem millor amb l'usuari, segur que aconseguirem que cada dia més gent utilitzi el transport públic, que és el nostre objectiu final. AMTU ajudarà al fet que la informació de les línies dels seus municipis, grans, mitjans i petits, estiguin en Moovit” , explica Joan Prat, director general d'AMTU.

"Moovit s'ha convertit ja en l'aplicació de mobilitat líder a nivell mundial, ja que està disponible en més ciutats que cap altra App. Aquest acord de col·laboració amb AMTU ens acosta al nostre objectiu de tenir cobert tot Catalunya a finals de 2016 i a aconseguir un nombre d'usuaris que fan que Barcelona sigui una de les ciutats més importants d'Europa en mobilitat i transport públic", explica Alex Mackenzie Torres, CMO de Moovit.

Sobre Moovit

L'aplicació de Moovit té tot el que necessites per viatjar en transport públic de la manera més intel·ligent, ràpida i senzilla possible. Combinant informació dels operadors i autoritats de transport amb les dades en temps real facilitades per la comunitat d'usuaris, Moovit ofereix l'estat actualitzat de la xarxa, les millors rutes, horaris estimats d'arribada i alternatives. Els usuaris poden enviar a més informes sobre la seva experiència de viatge i dades com l'estat del trànsit, la neteja, etc. Com més persones utilitzin Moovit, més gran serà la quantitat d'informació disponible, i major la utilitat per a tots els usuaris. Actualment està disponible en més de 800 ciutats, 30 d'elles a Espanya, de 60 països i compta amb més de 35 milions d'usuaris, gairebé 3 d'ells espanyols.