logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Amb l’adquisició d’aquest vehicle i també de dos autobusos híbrids i un de baixa emissió, el municipi referma la seva aposta per la mobilitat sostenible


Sant Cugat, 12 d’abril de 2016

Sant Cugat és el primer municipi de Catalunya, fora de Barcelona, que incorpora un autobús completament elèctric en el servei de transport públic municipal. L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha presentat aquest dimarts, 12 d’abril, aquest vehicle que ja ha començat a donar servei a la ciutadania. Paral·lelament, també s’han presentat dos nous autobusos híbrids així com un minibus de baixa emissió de gasos contaminants (model EURO VI).

El director general de l’AMTU, Joan Prat, que ha assitit a l’acte de presentació, ha afirmat que “estem molt contents que Sant Cugat segueixi liderant l’aposta per les samartcities i les ciutats verdes, i que els diners que la Generalitat destina, a través de l’AMTU, al transport públic, i que l’AMTU reparteix entre els seus associats, serveixin per a energia neta i per millorar els serveis als ciutadans”.   

Bus st cugat web1

L’alcaldessa de Sant Cugat ha destacat que l’adquisició d’aquests autobusos “referma de nou l’aposta de l’Ajuntament per promoure una mobilitat sostenible i respectuosa amb l’entorn”. En aquest sentit, Mercè Conesa ha subratllat que “l’ús del vehicle elèctric contribueix a millorar la qualitat de l’aire. De fet, calculem que amb l’adquisició d’aquests quatre vehicles deixarem d’emetre 143 tones de CO2 cada any. D’aquesta manera, també fem una aportació a la lluita contra el canvi climàtic a la qual, com a Ajuntament, hi estem compromesos”.

Cal recordar, a més, que l’adquisició d’aquests vehicles es produeix justament quan s’acaba de saber que Sant Cugat ha incrementat de manera notable el nombre de viatgers en transport públic. “Hem batut un rècord, ja que hem tingut gairebé 1.100.000 usuaris”, afirma el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet, qui també afegeix que “això ve a demostrar l’aposta de Sant Cugat pel transport públic, i que a més és una aposta sostenible”.

De la seva part, Miquel Martí, president de Moventia, empresa d’autobusos encarregada del transport públic a Sant Cugat, assenyala “el compormís del grup amb la societat, el páis, el medi ambient i la mobilitat en transport públic”.