logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Amb aquestes noves incorporacions, l’AMTU ja compta amb un total de 86 entitats associades: 84 municipis i 2 Consells Comarcals,

 

Granollers, 21 de març de 2016

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) i Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès) s’han adherit aquest mes a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Amb aquestes noves incorporacions l’AMTU suma ja un total de 86 entitats associades: 84 municipis i 2 Consells Comarcals.

Des de l’AMTU es valora molt positivament les incorporacions d’Olesa de Montserrat i d’Olesa de Bonesvalls com a membres associats, ja que, com explica el director general, Joan Prat, la voluntat de l’Associació és representar la veu conjunta dels municipis i defensar el seu interès en temes de mobilitat, i que “actuar en nom de 84 ajuntaments sempre dóna més força que actuar individualment”.

En declaracions a Olesa Ràdio, Susanna Yáñez, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, s’ha mostrat molt satisfeta per l’adhesió d’aquest municipi a l’AMTU, acordada en el darrer ple, ja que això els permetrà rebre, no només suport econòmic, sinó també un suport tècnic que fins ara no tenien, “per exemple per fer estudis de mobilitat que fins ara no podíem fer”. A més, també considera important el fet que l’AMTU els pugui defensar davant d’organismes supramunicipals.

En aquest sentit, per exemple, cal emmarcar el conveni signat recentment amb la Generalitat i l’ATM de Barcelona, pel qual la Generalitat farà una aportació anual de 5,75 milions d’euros a l’AMTU, destinada a millorar la xarxa de transport urbà dels municipis. Tant Olesa de Montserrat com Olesa de Bonesvalls, com a municipis associats a l’AMTU, es beneficiaran d’aquest acord, que els suposarà disposar de més diners per millorar el transport públic urbà.

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà és una associació de municipis lliurement adherits a la mateixa, que té per objecte l’enaltiment i la promoció del transport públic urbà de les seves ciutats, i de la mobilitat en general. Actualment l’AMTU té associades 86 entitats, amb una població representada de 2,0 milions d'habitants i un volum de viatgers transportats de prop de 42 milions el 2015. Així mateix, l’AMTU té la voluntat de representar la veu conjunta de tots els municipis de Catalunya i,  per tant, està oberta a tots aquells altres municipis i entitats municipals que gestionen transport públic a les seves ciutats i que voluntàriament decideixin formar-ne part.