logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Jordi Xena i Joan Prat, president i director general de l'AMTU, s’han reunit  amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de Mobilitat, Olga Sanchez, per valorar la signatura del conveni de finançament signat recentment amb la Generalitat i l’ATM de Barcelona.

Gràcies a aquest conveni, Manresa, municipi associat a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) rebrà en tres anys uns 750.000 euros en concepte d’actuacions per a la  millora del transport públic. La capital del Bages es beneficiarà, doncs, de l’acord de col·laboració que estableix que el Departament de Territori i Sostenibilitat i de l’ATM de l’àrea de Barcelona invertirà 17,25 milions d’euros del 2015 al 2017, per a la millora de les xarxes de transport públic dels municipis associats a l’AMTU, entre els quals hi ha Manresa. De moment, aquest any Manresa ja rebrà 252.700,02€, corresponents a l’exercici 2015, i posteriorment en cada exercici rebrà els diners que li corresponguin.

Per informar dels detalls d’aquest conveni de finançament, que per primera vegada ha inclòs el municipi de Manresa, s’han reunit aquest matí a l’Ajuntament de Manresa, l’alcalde Valentí Junyent, el president de l’AMTU, Jordi Xena; i el director general de la mateixa entitat, Joan Prat. La reunió ha comptat també amb la presència de la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament, Olga Sánchez.

Valentí Junyent ha valorat de forma molt positiva que aquest conveni inclogui Manresa “que va ser uns dels municipis fundadors de l’AMTU”. L’alcalde ha agraït la visita dels responsables de l’Associació i ha considerat de gran importància “per a l’equilibri territorial el fet que les ajudes al transport públic s’hagin ampliat a la segona i tercera corona de l’àrea metropolitana i que aquesta ampliació inclogui Bages, Anoia i Osona”.

Per la seva part, Jordi Xena, també ha considerat una molt bona notícia “aquesta ampliació d’ajudes que inclou el municipi de Manresa i que té l’objectiu de treballar per millorar la mobilitat i el transport públic dels municipis”. Al seu torn, Joan Prat també va fet esment dels ajuts que rebran altres municipis de l’Anoia i Osona que “busquen l’impuls del transport públic a més municipis de la província de Barcelona”.

Finalment, la regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, ha explicat que aquest ajut serà “molt important per continuar el treball continu de millora del transport públic a la nostra ciutat“  i que a partir d’ara “s’iniciarà el treball conjunt dels serveis tècnics per determinar quins aspectes de millora i amb quina prioritat s’han de desenvolupar”, si bé ha assegurat que “la incorporació de millores en les noves tecnologies al servei del transport públic té molt camp per córrer”.

El conveni amb la Generalitat fixa una aportació anual de 5,75 milions d'euros, que el Departament de Territori i Sostenibilitat farà a l’AMTU mitjançant l’ATM. Per a l’exercici 2015, un total de 77 municipis de 9 comarques diferents es beneficiaran d’aquest conveni.

Entre els aspectes més importants d'aquest nou conveni destaca la nova distribució de les ajudes, que ja no es limitaran als municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona (Alt Penedès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Oriental), sinó que es distribuiran entre tots els municipis del Sistema Tarifari Integrat de Barcelona i que siguin municipis associats a l’AMTU.

Un conveni signat el 24 de febrer 

L’acte de signatura entre Generalitat, l’AMTU i l’ATM d’aquest conveni per al període 2015-2017 va tenir lloc el 24 de febrer passat i va anar a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull; el director general de l’ATM, Josep Antoni Grau; i el president de l’AMTU i alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena.