logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

L’AMTU ha cedit la base de dades del seu “Router Universitari”, amb més de 260 punts d’interès, sobretot són tots els noms de les facultats del Sistema Tarifari Integrat, administracions, centres comercials, hospitals, museus i teatres (veure quadre adjunt), al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

El “Router Universitari” de l’AMTU es va posar en marxa el 2008 perquè els estudiants poguessin saber com arribar a les seves facultats, des de casa seva, en transport públic. A partir del 2008 s’hi van anar incorporant punts d’interès i fins el maig de 2015.

Com que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha desenvolupat el cercador “Mou-Te”, que amplia les possibilitats del “Router Universitari” i compleix la mateixa funció, el Comitè Executiu de l’AMTU va decidir el 24 d’abril passat cedir la base de dades de punts d’interès i donar de baixa el “Router Universitari”. Els punts d’interès (POI’s) són molt útils perquè relacionen el nom amb l’adreça postal. Així no cal saber o buscar l’adreça postal del punt on et vols desplaçar. Per exemple, al “Mou-te”, podem introduir “Facultat de Ciències de la Comunicació – UAB” i no cal saber o buscar el carrer i número on es troba.

Gràcies a l’acord que es va arribar amb l’ATM i la Generalitat, al lloc web de l’AMTU (www.amtu.cat) a partir d’ara s’hi incorpora un link cap al cercador de rutes “Mou-te”. El cercador de rutes “Mou-te” de la Generalitat de Catalunya acaba d’estrenar una sèrie de millores en la seva versió web i Smartphone. Amb aquestes millores, el cercador presenta ara els resultats d’una manera més senzilla, gràfica i dinàmica.

Entre les novetats, destaca que des d’inici apareix un mapa on surten les diferents possibilitats de transport amb una gràfica i ordenades segons el temps d’arribada. De cada opció de transport en surt la descripció detallada de l’itinerari, els horaris, el temps de durada del trajecte, els estalvis ambientals associats i, quan sigui un bus a la demanda, un símbol d’exclamació on s’informa que s’ha de concertar prèviament i en mostra el detall.

Altres millores importants introduïdes són la possibilitat de poder guardar els itineraris més freqüents de l’usuari amb l’opció “Guarda els preferits”, compartir-los en xarxes socials (Facebook, Twitter i Google+) o el servei d’autocomplete en fer les cerques.

El Departament de Territori i Sostenibilitat actualitza i millora constantment el cercador de rutes “Mou-te” per tal d’adaptar-lo a les necessitats del ciutadà. La darrera actualització, realitzada a finals de l’any passat, va incloure, per primera vegada, el vehicle privat com a mode de transport a l’inici i/o final de la ruta. D’aquesta manera, a diferència de planificar un desplaçament amb “Google Maps”, el “Mou-te” permet fer itineraris multimodals (combinar a la vegada trams a peu, en cotxe o en transport públic en el mateix desplaçament).

El “Mou-te” es pot consultar tant en entorn web (mou-te.gencat.cat) com en entorn mòbil (gencat.mobi/moute). I es pot utilitzar per a qualsevol desplaçament dins de Barcelona, la Regió Metropolitana de Barcelona o la resta de Catalunya, ja que inclou tota l’oferta de transport públic de Catalunya: autobusos i Metro de TMB, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Rodalies de Catalunya, Tramvia, autobusos de l’Área Metropolitana de Barcelona, autobusos de la Generalitat de Catalunya, i els serveis de bus urbà de les principals ciutats de Catalunya.

Taula 1 - Quadre resum

Tipus de Punts d’interès

Base de dades de l'AMTU

Inicialment:

Base de dades del Mou-te

Noves incorporacions gràcies a l’acord

Facultats

AMTU: 156

Conté totes les facultats de cada universitat. A part també hi ha els Centres Adscrits.

Mou-te: 29

S’incorporaran com a Punts d’Interès (POI’s) tots els campus i Facultats de Catalunya.

Administracions

AMTU: 5

AMTU, Departament TES, ATM, DGT-Sabadell, DGT-Barcelona La Campana.

Mou-te: 0

S’afegeixen les ATM de Girona, Lleida i Tarragona i tots els Serveis Territorials.

Centres Comercials, Oci i Cultura

AMTU: 32

L’Illa, La Maquinista, Baricentro, Glòries, entre d’altres.

Mou-te: 35

Decathlon, Corte Inglés, IKEA, Zoo, Filmoteca, entre d’altres. 

 

Hospitals

AMTU: 25 

Mou-te: 75

 

Museus

AMTU: 25

Mou-te: 12

 

Teatres

AMTU: 24

Mou-te: 19