logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, anuncia a la Jornada AMTU la posada en marxa de la línia orbital d’autobús Sabadell-Granollers-Mataró

Èxit de participació a la Jornada celebrada al TecnoCampus, amb un nombre rècord d’inscrits i participants

Image Nota de premsa AMTU
Granollers, 5 de maig de 2015

L’Auditori del TecnoCampus de Mataró ha acollit aquest dimarts, 5 de maig, la jornada sobre mobilitat que organitza l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), i que en la seva 11a edició ha passat a ser La Jornada Catalana de la Mobilitat. Durant la jornada, que ha batut rècords d’inscrits i assistents, s’ha debatut al voltant de temes com l’open data, l’aplicació de noves tecnologies a la gestió de la mobilitat i el transport a la demanda.

En aquest sentit, a la sessió inaugural, el president de l’AMTU i alcalde de Mataró, Joan Mora, ha explicat que el gran projecte que treballa actualment l’entitat és el “de promoure i establir el sistema definitiu d’implantació del transport a la demanda”. Mora ha explicat que l’AMTU aspira també a convertir-se en una Oficina Central de Gestió del Transport a la Demanda.

Per altra banda, el president de l’AMTU ha recordat que l’11a Jornada arriba després d’un canvi d’estatuts en virtut del qual l’AMTU es converteix en una associació de municipis de tot Catalunya, d’adhesió voluntària, “que pretén situar-se en el plànol institucional com a referent tècnic i de recolzament als Ajuntaments i al conjunt de les administracions en matèria de mobilitat”.

Mora també ha estat l’encarregat de presentar la revista MobiliCAT, una publicació promoguda i editada per l’AMTU i que és la primera revista en català especialitzada en temes de Mobilitat i Infraestructures.

La inauguració de la jornada ha comptat també amb la presència del Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, que ha enviat un missatge de tranquil·litat assegurant que el transport urbà té assegurat el sistema de finançament fins el 2031. Font també ha enumerat els principals reptes als quals s’ha de fer front: l’open data, els intercanviadors modals i la gestió integral de la mobilitat per aconseguir que el transport públic sigui més eficient que el privat. Per sobre de tot, ha afegit, el departament té un repte important que passa per la millora del servei de Rodalies de Catalunya. “Necessitem un sistema de Rodalies que funcioni com un rellotge”, ha dit.

Durant l’atenció als mitjans posterior a la sessió inaugural, Ricard Font també ha destacat l’augment de la inversió en transport públic dels darrers anys, en part gràcies a la posada en marxa del servei de bus exprés. En aquest sentit, Font ha anunciat que aquest any 2015 està previst posar en marxa tres noves línies de bus exprés, entre les quals s’hi inclou la línia orbital que unirà Mataró-Granollers-Sabadell, així com les línies Barcelona-Vic i Barcelona-Sant Pere de Ribes.

El Director General de l’Autoritat del Transport Metropolità, Josep-Anton Grau ha tancat les intervencions inicials de la Jornada, destacant el bon servei i qualitat que ofereix actualment el transport públic. Grau també ha parlat sobre la integració tarifària i el projecte de la T-Mobilitat que està a punt de convertir-se en una realitat.

Durant la jornada s’ha celebrat una taula rodona sobre el present i futur del transport públic urbà amb representants dels diferents sectors de la mobilitat (Transport públic, operador privat i usuaris). A més, s’han celebrat dues sessions temàtiques: la primera, sobre els autobusos elèctrics, on s’ha presentat una experiència europea en aquest àmbit i la visió de l’operador públic i privat sobre aquest tipus de tecnologia; i la segona, centrada en l’aplicació i gestió de l’Open Data a la Mobilitat. Per acabar, ha tingut lloc la sessió Dit i Fet, amb set presentacions sobre temes diversos.

Els assistents a la Jornada AMTU també han participat a la votació popular per escollir el pòster guanyador de la II edició del concurs escolar per a promocionar la targeta T-12. El cartell guanyador és obra de la nena Ariadna Sánchez, alumna de l’escola Divina Providència de Mataró.

La Jornada Catalana de la Mobilitat ha finalitzat amb un dinar celebrat al foyer del TecnoCampus. 

 

Per a més informació:

Judith Vives (Premsa AMTU)

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

637 855 633