logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Image Nota de premsa AMTU
Cardedeu, 24 d'abril de 2015

L’Agrupació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) ha celebrat aquest divendres, 24 d’abril, la seva 16a Assemblea General a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament de Cardedeu. L’Assemblea ha estat presidida pel president de l’AMTU, Joan Mora; el seu vicepresident Josep Mayoral, i l’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila.

Durant l’Assemblea s’ha presentat l’informe de gestió de l’any 2014 i s’ha aprovat el tancament econòmic i la memòria d’activitats corresponent a aquest exercici. Un exercici que ha estat marcat pel nou impuls de l’entitat, que ha passat a convertir-se en una associació d’àmbit catalàamb la vocació d’oferir servei i assistència tècnica en temes de mobilitat a tots els ens locals de Catalunya.

L’Assemblea ha aprovat el conveni de col·laboració de l’AMTU amb l’ATM, l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB i l’Institut d’Estadística de Catalunya per a la realització de l’edició 2015 de l’Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner (EMEF). Es tracta d’una enquesta oficial acreditada que servirà d’eina de suport per a aquells municipis que hagin d’elaborar els seus propis Plans de Mobilitat.

Per altra banda, durant l’Assemblea s’ha donat compte de temes com l’adhesió dels Ajuntaments de Masquefa (Anoia) i Calldetenes (Osona) a l’AMTU. També s’ha presentat la publicació MobiliCAT, una revista impulsada i editada per l’AMTU, la primera en català especialitzada en temes de mobilitat i que es farà arribar a tots els ens locals de Catalunya i administracions implicades. La revista es presentarà oficialment durant la propera Jornada Catalana de la Mobilitat que tindrà lloc el dia 5 de maig al TecnoCampus de Mataró.

La cloenda de l’Assemblea ha comptat amb la intervenció del Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, que ha assegurat que “el núvol negre que amenaçava el finançament del transport públic ja s’ha esvaït” i que el sistema està garantit fins el 2031. En aquest sentit, ha destacat la importància de la col·laboració entre diverses administracions i entitats com l’AMTU i la tasca conjunta que porten a terme.

Per altra banda, també s’ha referit a l’impuls que la Generalitat ha donat al conjunt del transport públic i ha destacat l’augment d’inversions d’aquesta legislatura en aquest sentit, especialment les grans inversions que suposen el desplegament de la xarxa de “Bus Exprés”.

Fotografies: Toni Torrilles

 

Per a més informació:

Judith Vives (Premsa AMTU)

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

637 855 633