logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

Image Nota de premsa AMTU
Cardedeu, 24 d'abril de 2015

L’Agrupació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) ha celebrat aquest divendres, 24 d’abril, la seva 16a Assemblea General a la Sala de les Columnes de l’Ajuntament de Cardedeu. L’Assemblea ha estat presidida pel president de l’AMTU, Joan Mora; el seu vicepresident Josep Mayoral, i l’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila.

Durant l’Assemblea s’ha presentat l’informe de gestió de l’any 2014 i s’ha aprovat el tancament econòmic i la memòria d’activitats corresponent a aquest exercici. Un exercici que ha estat marcat pel nou impuls de l’entitat, que ha passat a convertir-se en una associació d’àmbit catalàamb la vocació d’oferir servei i assistència tècnica en temes de mobilitat a tots els ens locals de Catalunya.

L’Assemblea ha aprovat el conveni de col·laboració de l’AMTU amb l’ATM, l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB i l’Institut d’Estadística de Catalunya per a la realització de l’edició 2015 de l’Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner (EMEF). Es tracta d’una enquesta oficial acreditada que servirà d’eina de suport per a aquells municipis que hagin d’elaborar els seus propis Plans de Mobilitat.

Per altra banda, durant l’Assemblea s’ha donat compte de temes com l’adhesió dels Ajuntaments de Masquefa (Anoia) i Calldetenes (Osona) a l’AMTU. També s’ha presentat la publicació MobiliCAT, una revista impulsada i editada per l’AMTU, la primera en català especialitzada en temes de mobilitat i que es farà arribar a tots els ens locals de Catalunya i administracions implicades. La revista es presentarà oficialment durant la propera Jornada Catalana de la Mobilitat que tindrà lloc el dia 5 de maig al TecnoCampus de Mataró.

La cloenda de l’Assemblea ha comptat amb la intervenció del Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, que ha assegurat que “el núvol negre que amenaçava el finançament del transport públic ja s’ha esvaït” i que el sistema està garantit fins el 2031. En aquest sentit, ha destacat la importància de la col·laboració entre diverses administracions i entitats com l’AMTU i la tasca conjunta que porten a terme.

Per altra banda, també s’ha referit a l’impuls que la Generalitat ha donat al conjunt del transport públic i ha destacat l’augment d’inversions d’aquesta legislatura en aquest sentit, especialment les grans inversions que suposen el desplegament de la xarxa de “Bus Exprés”.

Fotografies: Toni Torrilles

 

Per a més informació:

Judith Vives (Premsa AMTU)

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

637 855 633