logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Image Nota de premsa AMTU
2 d'abril de 2014

El proper dimarts 8 d'abril tindrà lloc, a les instal·lacions de Fira Sabadell, la desena jornada sobre mobilitat que organitza l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). Prop de 350 tècnics i regidors de mobilitat s'hi han inscrit, a més d'alcaldes i personalitats relacionades amb el món del transport. Es tracta d'una cita anual ineludible per a tots els qui treballen en aquest àmbit, perquè és una oportunitat única per conèixer de primera mà bones pràctiques, novetats i experiències destacades de mobilitat a nivell nacional i internacional.

Les Jornades AMTU s'han convertit en un referent en el debat del transport públic i la mobilitat en general, no només a l'àmbit territorial de l'AMTU sinó també a tota la regió metropolitana de Barcelona i al conjunt de Catalunya.

La 10a Jornada començarà a les 8.45 amb una sessió d'obertura a càrrec de l'alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el president de l'AMTU i alcalde de Mataró, Joan Mora; el Director General de l'Autoritat del Transport Metropolità, Josep Anton Grau i el Secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font.

Com a novetat d'aquest any, s'ha incorporat al programa de la Jornada una taula rodona on es debatrà sobre els efectes de la crisi en la mobilitat. Aquesta taula rodona tindrà lloc a les 9.30 i comptarà amb representants dels diferents sectors de la mobilitat (transport públic, privat, mercaderies i infraestructures).

La jornada inclourà dues sessions temàtiques: la primera, sobre la Gestió de la Mobilitat, on s'analitzarà l'impacte econòmic de la gestió de la mobilitat i l'aplicació de tecnologies en aquesta gestió; i la segona, centrada en la presentació de noves tecnologies aplicades a vehicles. Per acabar, se celebrarà la sessió Dit i Fet, amb 8 presentacions de format molt curt, 400 segons cada una, sobre temes diversos.

La jornada finalitzarà amb un dinar on assistents i ponents podran dialogar i intercanviar opinions. En aquest dinar està prevista l'assistència de l'Honorable senyor Santi Vila i Vicente, Conseller de Territori i Sostenibilitatde la Generalitat de Catalunya.

Coincidint amb la 10a Jornada, el mateix dia a la tarda i al mateix lloc es celebrarà la 14a Assemblea General de l'AMTU. L'assemblea començarà a les 16 h.