logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Image Nota de premsa AMTU
4 de novembre de 2011

L'AMTU continuarà l'any 2010 gestionant la targeta T-12, participant en les conferències de l'European Conference on Mobility Managament i a l'European Transport Conference, entre d'altres, i organitzarà la 7a Jornada AMTU a Sant Cugat del Vallès el mes de març, que comptarà amb la presència de ponents internacionals que explicaran experiències innovadores en matèria de mobilitat.
 
A més, es seguiran de prop durant l’any vinent els grans projectes de mobilitat, entre els quals hi ha la Línia Ferroviària Orbital i el desdoblament de la línia R-3 en el tram Montcada-Vic, fent les aportacions que consideri necessàries per al desenvolupament adequat d’aquestes infraestructures i d’acord amb les necessitats dels municipis.
 
Recordem que l’AMTU té actualment 70 entitats adherides, de les quals 67 són municipis i 3 Consells Comarcals (Vallès Occidental, Alt Penedès i Garraf) amb una població representada de 1.921.222 d’habitants i 44,2 milions de viatgers.
 
 
Sílvia Giró (Premsa AMTU)
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Tel. 93 842 66 15 / 93 861 39 76
Mòbil: 626 41 46 61
 
Granollers, 1 de desembre de 2010

Avui divendres 4 de novembre s'ha celebrat la 10a Assemblea General de l'AMTU al Parc TecnoCampus Mataró-Maresme.

En primer lloc s'han escollit les poblacions que formaran part del Comitè Executiu durant aquests propers 4 anys i s'ha nomenat el president i el vicepresident. Josep Mayoral, alcalde de Granollers, ha estat escollit president, i Joan Mora, alcalde de Mataró, vicepresident, durant els propers 2 anys. Passat aquest temps, l'ordre s'invertirà i Joan Mora serà president de l'entitat i Josep Mayoral, vicepresident.

Els municipis que formaran part del Comitè Executiu durant els propers 4 anys: Blanes, Cardedeu, El Papiol, Granollers, Igualada, Manresa, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Sabadell, Sant Sadurní d’Anoia, Terrassa, Vic i Vilanova i la Geltrú.

Josep Mayoral ha fet referència en la seva salutació als 4 objectius fundacionals de l'AMTU, ben vigents actualment: seguir treballant per millorar el finançament del transport públic local, intervenir activament en la planificació de les infraestructures de mobilitat de la 2a corona metropolitana; influir en la gestió del transport públic i, per últim, recolzar la feina dels ajuntaments en matèria de mobilitat.

El president ha destacat que “vivim temps difícils, som ambiciosos però no ingenus. Adequarem les nostres peticions a la situació actual i establirem calendaris. No renunciem a res i aplicarem els principis d'austeritat a les estratègies del transport públic local. L'AMTU és, ha estat i vol seguir sent un espai de concertació i de diàleg entre les administracions i els municipis”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha estat l’encarregat de cloure l’assemblea. En la seva intervenció ha explicat que “no és moment d’anunciar grans projectes, sinó de sanejar comptes i d’executar el que tenim pendent”. També s’ha referit als ajustaments dels serveis de transport públic interurbà: “no podem passejar ferro buit. Només mantindrem aquelles expedicions que tinguin més de 5 passatgers per trajecte i que no superin els 15 euros de cost per passatger”. En aquest sentit “estem obligats a repensar els serveis, i la crisi pot ser una bona oportunitat per crear un model de país més cohesionat i competitiu”. Finalment ha felicitat l’AMTU per la feina realitzada i l’ha descrit com un “bon instrument” per treballar la mobilitat en els municipis, confirmant el seu compromís amb l’entitat.

Durant l'assemblea també s'ha aprovat el tancament econòmic per al 2011, i les directrius del pressupost per a l'any vinent.

Recordem que l’AMTU té actualment 70 entitats adherides, de les quals 67 són municipis i 3 Consells Comarcals (Vallès Occidental, Alt Penedès i Garraf) amb una població representada de 1,93 milions d’habitants i 44,9 milions de viatgers.

Gabinet d'imatge i Comunicació
Ajuntament de Granollers
Tel. 93 842 66 15
e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.