logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Image Nota de premsa AMTU
5 d'octubre de 2011

L'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) es mostra favorable a la creació del corredor ferroviari mediterrani, un eix d'alta velocitat que ha de recórrer del vessant mediterrani des d'Algesires fins la frontera francesa, que representa el 60% de les exportacions i equival al 50% del PIB d'Espanya, i que ha de permetre abaratir i agilitar el transport de mercaderies.

Actualment, els municipis de la 2a Corona Metropolitana pateixen la manca d'aquesta infraestructura ferroviària, que obliga a la circulació per carretera de 45.000 camions espanyols i estrangers. Recordem que per arribar a França aquest vehicles han de travessar tota la 2a corona, des de Santa Margarida i els Monjos fins a Sant Celoni. En aquest sentit, el president de l'AMTU i alcalde de Granollers, Josep Mayoral ha explicat que "per la 2a Corona Metropolitana és vital tenir aquest enllaç ferroviari amb Europa, ja que és la primera regió exportadora d'Espanya i la primera zona industrial de Catalunya. El transport per tren ha de ser el futur, per la seva eficiència i sostenibilitat".

L'AMTU té actualment 67 municipis adherits i 3 consells comarcals, que representen un total de 44,9 milions de viatgers urbans durant l'any 2010.

Sílvia Giró
Gabinet d'imatge i Comunicació
Ajuntament de Granollers
Tel. 93 842 66 15
e-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.