logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

 

 

                                 

 

Amb el patrocini de:

Amb el suport especial de:

11aJornada

 

 

 

Justificació

La Jornada AMTU arriba aquest 2015 a la seva onzena edició. Després d’una dècada acumulant experiència, l’entitat es proposa nous reptes i objectius, entre els quals destaca el de consolidar-la com a Jornada Catalana de la Mobilitat. Així ho fem constar a la nova imatge que identificarà la jornada a partir d’aquest any i que recull la voluntat que ha mogut l’AMTU des del primer dia: convertir-la en cita anual de referència pels actors en matèria de mobilitat de Catalunya.

Tècnics, regidors, consultors i operadors de mobilitat es donen cita en aquesta Jornada que, any rere any, s’ha convertit en un espai on poder compartir experiències i bones pràctiques en la gestió de la mobilitat i descobrir les darreres novetats tecnològiques, nous programes o nous models de gestió que ens poden ajudar en aquest àmbit.

Les ciutats són cada vegada més intel·ligents, i la mobilitat és i serà, sens dubte, un dels camps on l’aplicació de noves tecnologies pot contribuir més a fer-ne una gestió més eficient i sostenible i a millorar la qualitat del servei. L’aposta per convertir la reconeguda “Jornada AMTU” en la “Jornada Catalana de la Mobilitat” s’emmarca també en la nova etapa encetada per l’AMTU. Una nova etapa marcada per un canvi d’estatuts en virtut dels quals l’entitat passa, de prestar servei únicament a la Regió Metropolitana de Barcelona, a convertir-se en una entitat d’àmbit nacional, amb la vocació d’oferir servei i assistència tècnica en temes de mobilitat, a tots els ens locals de Catalunya, i no només als titulars de serveis de transport urbà. Per tant, la nova Jornada que organitza l’AMTU per onzena vegada, també fa un pas més i busca parlar i debatre de mobilitat i de transport urbà. El transport urbà entès però, no només el que n’és titular un municipi, sinó també el transport que arriba a qualsevol nucli poblacional.

Confiem que aquesta nova Jornada contribueixi de forma decidida a aquest objectiu. Agraeixo molt la vostra participació i assistència, vital per l’èxit de la Jornada, i també agraeixo la intervenció de tots els ponents convidats, tots ells d’un alt nivell, que estic convençut ens aportaran molt de coneixement.

Moltes gràcies i bona Jornada!

 

Tecnocampus de Mataró

Avinguda Ernest Lluch, 32

08302 - Mataró

Com arribar-hi?

 

 

 

Finalistes del II Concurs del pòster que promociona la targeta T12 a l'àmbit que gestiona l'AMTU

Amb la col·laboració de:
Icon www AIM
Icon www CAMPUS MOTOR ANOIA
Documentació CAPMAR
Icon www CAR BUS
Documentació CARTPLAN
Icon www CASTROSUA (VECTIA)
Icon www CERCLE D'INFRAESTRUCTURES
Documentació CINESI
Documentació CONTINENTAL - VDO
Icon www EIC - Delegació del Vallès
Icon www GMV
  GRUPO AVANZA - ADO
  INDRA
Icon www INTRA
Icon www IVECO
Documentació LAVOLA
Icon www MCRIT
Icon www MOVENTIS - Marfina
Icon www NEXUSGEOGRAFICS
Icon www RUBÍ BUS
Icon www SAGALÉS
Documentació SOLARIS BUS IBÈRICA
Icon www SOLER I SAURET
Icon www TCC - Marfina
Icon www TMESA
Icon www TUGSAL
Icon www TUS
Icon www VECTIA (CASTROSUA)
   
Altres informacions:
Icon www IRIZAR
Icon www MAN
Icon www MATARÓ BUS
Icon www SCANIA
Icon www VOLVO

Documentació relacionada 

Enquesta satisfacció (enllaç)

 

Nota Premsa - 11a Jornada

28 d'abril de 2015 (prèvia)

5 de maig de 2015 

 

Suplement de la 11a Jornada

 

Mobilitat 03 1 Suplement

Alguns moments de l'acte

Fotografies: Toni Torrillas

 

Ponències


Taula rodona: El present i futur del transport públic urbà

Pere Padrosa

Sr. Pere Padrosa.

Director General. Departament de Transports i Mobilitat. Generalitat de Catalunya

Descarregar ponència: -

Veure la presentació online: -

 

Sr. Lluís Alegre.

Director tècnic - ATM de Barcelona

Descarregar ponència: (1,2 Mb)

Veure la presentació online

  

Sr. Enric Ticó.

President - Ferrocarrils de la Generalitat

Descarregar ponència: (2,5 Mb)

Veure la presentació online

 

Sr. Miguel Ruiz.

President - ATUC (Associació d'empreses gestores dels transports urbans col·lectius)

Descarregar ponència: (0,7 Mb)

Veure la presentació online

 

Sr. Ricard Riol.

President - La PTP

Descarregar ponència: (0,4 Mb)

Veure la presentació online

 

Primera sessió


 

Estacions de càrrega per inducció: el cas de Braunshweig

Sr. Mateusz Figaszewski. Deputy Director Públic Relations - Marketing and PR Dept.

Resum ponència: El desplegament de bateries i altres tipus d'autobusos elèctrics com una manera sostenible, respectuosa del medi ambient del transport requereix una nova forma de pensar dels fabricants , operadors i autoritats . Reptes tecnològics significa que les diferents demandes i exigències en termes d'especificacions del vehicle , la instal·lació d'infraestructures i la pràctica de funcionament han de ser equilibrats. A causa de les pràctiques d'operació en particular, no es canvien amb facilitat a causa de les limitacions de la planificació i de costos , és imperatiu que qualsevol autobús elèctric es pot especificar per a que coincideixi amb les necessitats locals i les capacitats tècniques en la major mesura possible . En el document es discutiran diferents opcions tecnològiques en funció de l'experiència del fabricant d'un vehicle en la seva aplicació.

Descarregar ponència: (0,7 Mb) - Veure la presentació online

 

El projecte d'autobusos elèctrics a TMB

Sr. Francesc Gonzàlez Balmas - Director tècnic d'autobusos - TMB

Resum ponència: El Projecte de Ambientalització de la Flota d’Autobusos de TMB ha buscat combinar la reducció d’emissions locals (NOx i PM’s) juntament amb la reducció d’emissions globals d’efectes hivernacle (CO2). Pel que fa a la reducció de les emissions locals TMB desplegà la flota d’autobusos propulsats per GNC així com la instal·lació de filtres SCRT, amb aquestes mesures, a finals del 2012, TMB va ser la Flota més Neta d’Europa; mentre que per a la reducció de CO2 s’han posat en marxa els processos d’electrificació de la flota: compra d’autobusos híbrids i reconversió d’autobusos dièsel i GNC a híbrids. Actualment TMB està participant en el projecte ZeEUS de la Comissió Europea amb el desenvolupament d’autobusos 100% elèctrics”.

Descarregar ponència: (2,6 Mb) - Veure la presentació online

 

Les noves energies en el bus: la visió de l'operador privat

Sr. Víctor Canosa - Director - Grup Baixbus

Resum ponència: El pas del motor dièsel i les transmissions tradicionals a les noves tecnologies més sostenibles per a la tracció dels autobusos, especialment els urbans, és ja un procés sense retorn. Un procés del tot necessari però que presenta importants reptes per a la indústria, però també per a les Administracions públiques i per als operadors de transport. L'estreta col·laboració entre tots ha de fer possible recórrer amb èxit aquest llarg camí que encara tenim per davant. La ponència exposa de manera molt sintètica la problemàtica i les incògnites que tot plegat presenta per als operadors privats de transport des dels punts de vista econòmic, tècnic i operatiu.

Descarregar ponència: (1,7 Mb) - Veure la presentació online

 

Segona sessió

Open Data i Transport Públic

Sr. Esteve Almirall. Director - Center for innovation in cities - ESADE Business & Law School

Resum ponència: 

 

Descarregar ponència: (22,6 Mb) - Veure la presentació online

 

Estratègies Open Data a 6 ciutats

11J 02 SB

Sra. Sybille Berjoan - Senior Manager - Global Lead for products research - Accenture

Resum ponència: Gràcies als nous sistemes de ticketing Web 2.0 i , les dades del transport públic estan aflorant, cosa que ofereix enormes oportunitats per al transport de les autoritats i els operadors privats capaços d'aprofitar. Mentre que alguns jugadors mantenen les dades de transport privat, altres s'estan aprofitant de les dades obertes per aprofitar les competències externes i la creativitat . Aquesta presentació presta especial atenció a la naturalesa de les dades disponibles en accés obert , per entendre com aquestes dades es combinen amb altres fonts d'esdevenir grans volums de dades i, finalment , com les agències de transport públic aprofiten els seus ecosistemes per millorar l'experiència dels passatgers.

Descarregar ponència: (0,5 Mb) - Veure la presentació online

 

Startups en el món del transport públic. El perquè de l'Open Data

11J 02 MM

Sr. Malte Metzing - CEO - Mybus GMBH

Resum ponència: Start-ups como UBER, Hailo Taxi o Car2Go han entrado fuerte en el mercado de transporte de pasajeros. Con inversiones importante de capital privado y productos innovadores han conseguido llevarse también pasajeros de transporte de masas. ¿Se tiene que considerar start-ups entonces como una amenaza para las empresas tradicionales del transporte urbano o son una oportunidad de llevar el transporte urbano al siglo 21? La ponencia trata de hablar sobre las nuevas formas de moverse en núcleos urbanos y como start-ups pueden ayudar a mejorar el transporte de masas con datos en tiempo real y open data.

Descarregar ponència: (1,2 Mb) - Veure la presentació online

 

 

Sessió Dit i fet

Aquesta sessió consisteix en presentacions molt breus sobre experiències reeixides o productes innovadors en el camp del transport i la mobilitat. A part del natural interès pels temes a desenvolupar aquest tipus de sessió significa un repte afegit als ponents, en no disposar de més de 400 segons per explicar-se. Estem segurs que els assistents sabran premiar llur esforç. 

11J DF OS

Nova versió del router de la Generalitat: Mou-te

Sra. Olga Serra. Generalitat de Catalunya

Descarregar ponència: (2,0 Mb) - Veure la ponència online
11J DF XC

Resultats de l'estudi "Auditoria de la informació a l'usuari"

Sr. Xavier Codina. Lavola

Descarregar ponència: (0,9 Mb) - Veure la ponència online - Resum estudi
11J DF CF

Big data per entendre el comportament dels passatgers

Sra. Caterina Font. Counterest

Descarregar ponència: (2,5 Mb) - Veure la ponència online

Aplicació de la missatgeria instantània al transport públic

Sr. Josep Pocurull. Ajuntament de Mataró

Descarregar ponència: (0,7 Mb) - Veure la ponència online
11J DF MP

Presentació dels resultats de l'EMEF 2014 de l'àmbit AMTU

Sr. Maite Pérez. IERMB

Descarregar ponència: (0,8 Mb) - Veure la ponència online
11J DF JC

Projecte BiTiBi

Sr. Joan Cantero. Ferrocarrils de la Generalitat

Descarregar ponència: (2,4 Mb) - Veure la ponència online
11J DF CP

Resultats dels serveis exprés.cat

Sra. Cristina Pou. Generalitat de Catalunya

Descarregar ponència: (1,7 Mb) - Veure la ponència online