logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU VAT 002 SalaPREMSA AMTU 003

Noves connexions en bus entre Igualada, Martorell i la UAB

El DPTOP ha posat en servei 6 noves expedicions diàries entre Igualada, Martorell i la UAB, en coordinació amb els horaris lectius per a millorar l’accés mitjançant transport públic a la universitat des d’aquests municipis d’una manera més ràpida i directa.

 

El Govern està implantant un conjunt de millores del transport públic per a facilitar la mobilitat a l’entorn de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), d’acord amb el que estableix el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012 aprovat pel Govern, que incideix especialment en la necessitat de garantir l’accessibilitat a punts singulars com les universitats.
 
En aquest sentit, durant aquest any s’han posat en funcionament noves comunicacions amb la UAB des de Santa Perpètua de la Mogoda i Mollet del Vallès i des de Granollers i Parets del Vallès.
 
D’altra banda, en compliment del previst en el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012 i al Pla director de mobilitat de la regió metropolitana de Barcelona, s’està redactant el projecte constructiu per a habilitar un nou intercanviador de transport públic a la UAB, que donarà servei a més de 30.000 estudiants i 5.000 treballadors. El nou espai es projecta amb 11 andanes per a la parada dels vehicles de transport col·lectiu, de fins a 15 metres.
 
Ara, continuant amb aquesta línia de millora de les comunicacions mitjançant transport públic a aquest centre universitari, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques incrementa des de demà l’oferta de serveis de transport públic de viatgers per carretera entre Igualada, Martorell i la UAB, que també comportarà la millora de la comunicació entre Igualada i Martorell.
 
D’aquesta manera, el Govern dóna resposta a les necessitats de mobilitat detectades en diferents corredors en compliment del previst en el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012.
 
6 noves expedicions diàries


Així, a partir de demà, 7 d’abril, s’oferiran 6 noves expedicions entre Igualada, Martorell i la UAB, 3 d’anada i 3 de tornada, que completaran l’actual servei existent que consta d’una expedició d’anada i tornada.

 

Les noves expedicions han estat fixades en coordinació amb els horaris lectius, amb l’objectiu de millorar els desplaçaments d’alumnes i el personal de la UAB. Així, el servei sortirà des de l’estació d’autobusos d’Igualada a les 6.45, a les 13.50 i a les 18.15 hores, i des del campus de la UAB, a les 9.30, a les 14.50 i a les 19.15 hores. A Martorell, la parada està ubicada a l’avinguda Comte de Llobregat, facilitant el transbordament amb l’estació d’FGC de Martorell-Enllaç.
 
Aquesta línia és gestionada per l’empresa La Hispano Igualadina, SA i comportarà una inversió anual de 66.600 euros, que serà assumida íntegrament pel DPTOP.


Més informació sobre l'actualitat del DPTOP a https://blocs.gencat.cat

Descarregar el Comunicat de Premsa