logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

163 dibuixos, fets per nens i nenes d’entre 4 i 12 anys, s’han presentat enguanya a aquest concurs. 

Granollers, 9 de juny de 2016

Una alumna de 6è de primària de les Escolàpies de Sabadell ha guanyat el concurs de dibuix “Apunta’t a la T-12”, organitzat per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i consistent en la creació d’un cartell per donar a conèixer el títol de transport T-12. El dibuix realitzat per Patrícia Guerra, que es presentava al concurs amb el pseudònim de Lipopus, va ser el més votat pels assistents a La Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada ahir a Mollet del Vallès. Un 33% dels assistents va escollir aquest dibuix, d’entre els quatre que havien arribat a la final.

El premi d’aquest concurs és una bicicleta elèctrica, que el president de l’AMTU, Jordi Xena, lliurarà a la guayadora. A més, la classe de l’alumna guanyadora també rep un premi: realitzar gratuïtament una de les activitats d’“El tren de l’Ensenyament” que organitza Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

El cartell guanyador del concurs “Apunta’t a la T-12!” s'imprimirà en format pòster i es distribuirà a totes les escoles de primària dels municipis associats a l’AMTU. Al cartell, l’AMTU inclourà de forma visible el nom de l’autor/a i l’escola a la qual pertany, els logotips de l’AMTU, de la Generalitat, de l’ATM i de FGC. L’objectiu d’aquest cartell és promocionar el títol de transport T-12 entre els menors i les seves famílies.

Un total de 163 nens i nenes, d’entre 4 i 14 anys, han participat enguany en aquest concurs. D’aquests, quatre van arribar a la final. : un alumne de 5è de primària de l’escola Bisbat d'Egara de Terrassa, que portava el pseudònim de Hamel; un alumne de 6è de l’escola Roc Blanc de Viladecavalls, amb el pseudònim Golden; i dos alumnes de 6è de les Escolàpies de Sabadell, Lipopus i Estrella.

Entre els participants hi havia alumnes de 15 escoles i de 13 municipis diferents. El concurs estava obert als alumnes de fins a 6è de Primària que hi vulguessin participar de manera individual, presentant una única i original obra inèdita. Podien concursar-hi els alumnes de totes les escoles públiques, concertades o privades de l’àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de l’àrea de Barcelona (excepte les escoles de les comarques del Berguedà i del Ripollès perquè no hi ha implantat el títol de transport T-12).

L’AMTU és una associació de municipis que té per objecte l’enaltiment i la promoció del transport públic urbà de les seves ciutats, i de la mobilitat en general. L’AMTU té la voluntat de representar la veu conjunta de tots els municipis de Catalunya i, per tant, està oberta a tots aquells altres municipis i entitats municipals que gestionen el transport públic a les seves ciutats i que voluntàriament decideixin formar-ne part. Actualment l'AMTU té associats 86 entitats: 84 municipis i 2 Consells Comarcals, amb una població representada de 2,0 milions d'habitants i un volum de viatgers transportats de prop de 42 milions el 2015.

Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona la sol·licitud de la targeta T-12 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6.