logo amtu

JornadesAMTU 002 INFOTPU 000 MobiliCAT 003 Validacions TPU AMTU CONCURS-001 SalaPREMSA AMTU 003

 

Què és la targeta T-16?

La T-16 és un títol de transport per als nens i nenes de 4  a 16 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. Targeta T 16

 

Qui se'n pot beneficiar

Poden ser titulars d'aquesta targeta tots els nens i nenes dels 4 a 16 anys, que resideixin a qualsevol dels municipis que conformen l'àmbit del Sistema Tarifari Integrat (STI) de l'ATM de Barcelona. Aquesta targeta està personalitzada amb el nom i el número de DNI / NIE / passaport / llibre de família. S'ha de validar a cada viatge, i només la pot fer servir el nen o la nena que en sigui el titular.

La targeta és vàlida fins el 31 de desembre de l'any en què el nen o nena compleixen els 16 anys.

 

 

Cost de la targeta

La targeta T-16 té un únic cost d'emissió i gestió de 35€ que es pagarà en el moment de realitzar la sol·licitud.

En cas de robatori o pèrdua, caldrà tornar a fer la sol·licitud i tornar a pagar els 35€.

 

Sol·licitud

Per tramitar la T-16, cal emplenar el full de sol·licitud, disposar del DNI / NIE / passaport / llibre de família del nen o nena i fer un pagament de 35€ en concepte de cost d'emissió i gestió de la targeta. La tramitació la podeu fer de dues maneres: via online o de manera presencial.

Via online: Empleneu la sol·licitud de la targeta, seguint les instruccions per tramitar-la. Podeu fer el pagament i la tramitació de la T-16 a través del web.

Presencialment : Descarregueu-vos la sol·licitud i lliureu-la, juntament amb la fotocòpia del DNI / NIE / passaport / llibre de família del nen o nena, en un centre d'atenció al client de la xarxa de transport públic o en un estanc del vostre municipi. Allà mateix podeu fer el pagament.

 Tutorial T 16

Una vegada finalitzada la sol·licitud, en el transcurs de 30 dies rebreu al vostre domicili i per correu certificat la targeta T-16 personalitzada.

Per a les sol·licituds tramitades durant els mesos de juliol i agost el termini de lliurament de la targeta serà superior a l'habitual.

 

 

On es pot fer servir?

La T-16 és una targeta d’una zona i, per tant, el nen o nena només la podrà fer servir en els serveis de transport públic de la zona on resideixi.

Si voleu consultar quina és la vostra zona tarifària, cliqueu aquí.

En el cas de pares separats que visquin en zones diferents i tinguin la custòdia compartida, i sempre que s’acrediti aquesta circumstància, es podran sol·licitar dues targetes, una per a cada zona de residència.

 

Renovacions

La renovació de la targeta es realitzarà gratuïtament i de manera automàtica cada any (no cal fer sol·licitud),  coincidint amb els aniversaris del nen o nena, i fins el 31 de desembre de l'any en què compleixi els 16 anys.

 

 

Incidències

En el cas que la targeta no funcioni bé i sigui rebutjada per una màquina validadora, els agents d'estacions o els conductors d'autobús us han de facilitar un bescanvi provisional, per un període de 45 dies. En aquest termini el titular rebrà al seu domicili per correu certificat, sense cap cost, un duplicat de la targeta original.

En cas de pèrdua o sostracció de la targeta, es pot sol·licitar una nova emissió. La reedició es farà contra pagament dels costos establerts d'emissió i gestió.

En cas de canvi de residència i de zona tarifària, es pot sol·licitar una nova targeta amb el canvi de zona tarifària. Igualment en aquest cas, la reedició es farà contra el pagament dels costos establerts.

 Si voleu fer arribar una queixa o reclamació sobre el servei de la T-16, podeu escriure un correu a  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . 

 

Més informació

Si voleu més informació o fer consultes genèriques sobre el reglament, podeu enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .

També podeu trucar al telèfon 900 901 416 (en horari de 9.30h a 14h, i de 15.30-18h, de dilluns a divendres), o consultar el web www.t-16.cat .