logo amtu

JornadesAMTU 002 Bus Granollers 150B MobiliCAT 003 Validaci targeta 150C Icona Cdibuix ok4 Mdul Premsa 150C

Benvinguts a la pàgina de l’AMTU, una associació de municipis catalans que pretén situar-se en el plànol institucional com a referent tècnic i de recolzament als ens locals per la defensa dels seus interessos en matèria de mobilitat i les seves infrastructures.                         

Els municipis tenim veritables problemes de manteniment de les línies de transport públic urbà. Els costos del servei superen en bona part els ingressos provinents de la venda de bitllets i les subvencions públiques de les administracions supramunicipals resulten insuficients, especialment per als municipis que no formen part del Sistema Tarifari Integrat de les diferents àrees. 

El sistema de finançament local és, de fet, la gran assignatura pendent del nostre país. En aquest sentit, gràcies a la nova Llei de finançament del sistema de transport públic de Catalunya (Llei 21/2015, del 29 de juliol), des de l’AMTU estem treballant per garantir que arribi un bon finançament per al transport públic al conjunt de municipis del país.

Així mateix, també hem començat a treballar en un gran projecte: el Transport A la Demanda (TAD). Una alternativa que garanteix a la societat catalana assolir l’accés al servei de transport col·lectiu terrestre amb mitjans sostenibles i a partir de tarifes assequibles i adaptades a les necessitats socials del conjunt de la població, visquin on visquin i sigui quin sigui la seva situació laboral, social o econòmica. L’AMTU aposta decididament per aquest sistema de transport, que mancomuna serveis i permet que els horaris s’adaptin als usuaris, i no els usuaris als horaris. 

Des l’AMTU volem que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, independentment d’on visquin i de les seves circumstàncies socials, puguin accedir al servei públic de transport col·lectiu de viatgers amb un sistema tarifari assequible i eficaç, que reporti un benefici directe a la vida quotidiana de les persones, però també a la millora ambiental del país, a l’ús eficient dels recursos energètics, a la disciplina del trànsit i la descongestió de les ciutats més denses.

Per la nostra entitat, la millora constant del funcionament del transport públic, una bona planificació i gestió de les infraestructures, i la configuració d’una mobilitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, sempre al servei de la ciutadania,  és el motor del nostre treball diari.